14 Ekim 2010 Perşembe

YİNE Mİ VENEZUELLA

Dünya güzellerinin sık sık Venezuella’dan çıkması akıllara bu ülkenin kızlarının sırrı ne sorusunu getirmiyor değil. 6 kez Kainat Güzellik tacını ellerinde bulunması ve bununla kalmayıp 5 kez Dünya Güzeli ve 5 kez Miss International çıkarmasıyla ortaya bir Venezuella güzelleri efsanesi çıkması kaçınılmaz. Peki bu güzeller ne yapıyorlar da tacı kimseye kaptırmıyorlar?

Tüm güzellik eforlarını bir kenara atarsak en önemli sırları tabi ki de dünyanın en özenerek harmanlanmış ırkına sahip olmalarından geliyor. Afrika’nın güneyinden göç eden siyahlarla, İspanya – Portekiz’den gelen beyazların mükemmel karışımı, kusursuz ten rengi ve etnik farklılıklarla Venezuella’da birleşiyor. Bu armağanlarının farkında olan Venezuella devleti de bunu geliştirerek güzellik yarışmalarının adeta bir sektör haline getiriyor ve ülke tanıtımı için ideal bir fırsat olarak kullanıyor.

Venezuella’da her mahalle güzellik yarışması düzenliyor. Miss Venezuella ise ülkenin en çok reyting alan programı. Büyük kentlerde güzellik akademileri bulunuyor ve genç kızlar yarışmalar için burada zerafet dersleri alıyor. Devlet de ülkesinin tanıtımı için bu akademilere mali desteği esirgemiyor.


Ulusal güzellik yarışması birkaç aşamada gerçekleşiyor. 20’li yaşlardaki genç kızların katıldığı yarışmada en önemli şey uzun boy. Kraliçe adayları sabahın erken saatlerinde kalkarak spor salonuna gidiyor. Gün boyunca dans edip, ökçeli ayakkabılarla yürüme eğitimi görüyor, sorulara zekice yanıtlar vermeyi öğreniyor. Finalistlerden biri, Askeri okul gibi, gerçekten zor bir eğitim. Egzersizlerin yanı sıra, diyet yapıyoruz, tavuk-salata, salata-tavuk diyor. Araştırmalara göre de ülke kadınlarının %67si dış görünüşüne her zaman önem veriyor. Hal böyle olunca zaten etnik genlerden gelen doğal güzelliğine bu kadar düşkün ve güzellik yarışmalarını milli gurur haline getirmiş bir ülkenin her sene tacı kapmasına şaşırmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder